Hvis din hund har et adfærdsproblem, er det vigtigt at gå bag om problemet, og finde årsagen til det, så man ikke nøjes med at symptombehandle. Et adfærdsproblem eller en adfærdsændring, kan komme af mange årsager, og det er ikke altid man selv er opmærksom på, hvordan det er kommet, men det er det jeg vil prøve at finde ud af i samarbejde med dig. I langt de fleste tilfælde vil der kunne gøres noget ved problemet. Jo hurtigere du bliver opmærksom på, at der er et problem, jo lettere er det at arbejde med problemet og få det løst.
Med en personligt behandlingsplan, der er tilrettelagt efter din hunds hverdag og problemstilling, vil du kunne arbejde meget målrettet på det problem din hund måtte have. En behandlingsplan til ofte være en kombination af praktisk træning, og lidt justeringer i hverdagen.
En adfærdsrådgivning foregår på følgende måde
Kontakt: Du kontakter mig ved at skrive en mail, hvor du beskriver problemet. Så laver vi en aftale, hvor jeg kommer ud til dig for at møde dig og din hund.
Konsultationen: Du skal sætte 1,5 – 2 timer af til konsultationen. Her taler vi sammen og prøver i fællesskab at finde ud af hvad der kan være årsag til din hunds adfærdsproblem. Vi gennemgår de træningstiltag jeg vil anbefale du laver med din hund, og samt de daglige justeringer.
Personligt behandlingsplan: Senest fem dage efter vores første møde, sender jeg dig en behandlingsplan, der er tilpasset det behov du og din hund har.
Opfølgning: Du kan enten via mail, eller telefon kontakte mig igen efter 2-3 uger, så vi kan snakke om hvordan træningen går. Det kan være der skal laves nogle ændringer, eller at I er kommet så lange i træningen, at der skal bygges videre på programmet.
Adfærdsproblemer og adfærdsforandringer kan f.eks. være:
- Aggressiv adfærd over for andre hunde
- Aggressiv adfærd over for børn
- Aggressiv adfærd over for ejer
- Aggressiv adfærd overfor fremmede
- Alene hjemme problemer
- Angst for andre hunde
- Angst for børn
- Angst for fremmede mennesker
- Angst for lyde, fyrværkeri etc.
- Generelt bange i hverdagen
- Stresser, hyperaktivitet
- Ukontrolleret adfærd, f.eks. hilser meget voldsomt på andre hunde og mennesker, gør meget eller hyrder etc.
- Stereotypier så som at jage sin egen hale, lysreflekser, slikker poter etc.
Ønsker du yderligere råd og vejledning til at hjælpe din hund af med sine problemer, så læs meget mere på DYR.DK.